Tuokiokuvia -näyttely 4.8. – 30.9.2020 Villa Albert Edelfeltin ateljeemuseossa

Villa Albertin kesän 2020 toisen näyttelyn teema on ”Tuokiokuvia”. Esillä on Tero Annanollin, Kristina Elon, Tiina Suikkasen ja Christer Åbergin maalauksia sekä Kaj Lindgårdin veistoksia. Vanhat kuluneet esineet kertovat omaa tarinaansa menneisyydestämme. Teokset avaavat silmämme havaitsemaan luonnon hurmaavia pieniä yksityiskohtia ikään kuin suurennuslasin avulla. Näyttely on tulvillaan hyvää mieltä, riemusta sykkivää elämäniloa, kauneutta ja värien leikkiä.

Tero Annanolli

Mustalla pohjalle kultaa, kukkia – pandemian tunnelmia. Tero kuvaa näyttelyn teoksia: ”Olen maalannut näyttelyn teokset mustalle pohjakankaalle kevään ja kesän aikana. Olen pusertanut valoa kankaalle ja tunnelmia vapaaehtoisesta työhuonekaranteenikeväästä. Etsin tulevasta valon pilkahduksia, voimaa elää kohti kesää ja tuntematonta.

Olen maalannut isolla pensselillä useita ohuita värikerroksia akryyli- ja öljyväreillä. Pyöreä muoto maalauksissa sulkee sisäänsä jatkuvan liikkeen ja muutoksen.”

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.