Kuvataiteilija Tero Annanolli

    

Maalaustapani on hyvin materiaalilähtöinen. Maalausprosessissa korostuu käsityömäisyys ja sormenpäiden välittämä tunne. Itse maalaustapahtuma on nopea ja intuitiivinen. Keskeistä on pintastruktuuri ja jo kertaalleen käytetyt materiaalit, jotka tuovat teoksiin oman tarinansa. Hyödynnän teoksissa kierrätyskankaita, patjanpäällisiä, verhoja, pöytäliinoja, päiväpeitteitä ja rullaverhoja. Tällöin tekniikkana on akryyli, öljy ja lehtimetalli. Käytän myös värillistä pullotussia.

Maalausteni aiheina ovat suurikokoiset kukat, hedelmät, paikalliskasvien herbaariot, ihmishahmot ja linnut, jotka käsittelevät aikaa, myyttejä ja ihmisen suhdetta tilaan. Ranskan ja Italian matkoilla häntä on innoittanut hautausmaat, niiden elollisista elämää kuvaavat, mutta elottomat veistokset ja tekokukat. Sateet ja auringonpaahde ovat muokanneet tekokukkien ja veistosten pintaa ja värejä.

”Olen ihaillut aina vanhaa käsityötaidetta ja -taitoja. Otan vaikutteita vanhasta, mutta tuon sen omalla tavallani nykyaikaan. Voisin kuvata työskentelytapaani vanhojen tekniikoiden uusiokäytöksi.”