Kuvataiteilija Tero Annanolli

    

Olen kuvataiteilija, Taideteollisesta korkeakoulusta 2004 valmistunut taiteen maisteri. Olen myös suorittanut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun erikoistumisohjelmassa Taiteilijakehittäjän tutkinnon. Koulutuksessa perehdytään siihen, miten taiteella ja luovuudella voidaan parantaa niin työelämän laatua kuin myös työn tuloksia. Olen tutkinut aihepiiriä ja kehittänyt kokemusteni perusteella yrityksille sopivan Luovuuspaja-metodin, johon voit tutustua näillä sivuilla.

Olen kokenut opettaja ja taidepedagogi. Järjestän taideopetusta ja -kursseja omalla työhuoneellani Helsingin Vartiokylässä. Vedän myös taidematkoja, joilla keskitytään maalaamiseen ja piirtämiseen sekä tutustutaan paikalliseen taidetarjontaan.

Oma maalaustapani on hyvin materiaalilähtöinen. Prosessissa korostuvat käsityö ja sormenpäiden välittämä tunne. Maalaustapahtuma on minulle nopea ja intuitiivinen. Keskeistä on pintastruktuuri ja jo kertaalleen käytetyt materiaalit, jotka tuovat teoksiini oman tarinansa. Hyödynnän kierrätyskankaita – patjanpäällisiä, verhoja, pöytäliinoja, päiväpeitteitä ja rullaverhoja. Silloin tekniikkana on akryyli, öljy ja lehtimetalli. Käytän myös värillistä pullotussia.

Maalausteni aiheita ovat kukat, hedelmät, paikalliskasvien herbaariot, ihmishahmot ja linnut. Kuvat käsittelevät aikaa, myyttejä ja ihmisen suhdetta tilaan. Matkoilla minua ovat innoittaneet hautausmaat, niiden elämää kuvaavat mutta elottomat veistokset ja tekokukat. Sateet ja auringonpaahde ovat muokanneet niiden värejä ja pintaa.

Olen aina ihaillut vanhaa käsityötaidetta ja -taitoja. Otan vaikutteita vanhasta, mutta tuon sen omalla tavallani nykyaikaan. Voisin kuvata työskentelytapaani vanhojen tekniikoiden uusiokäytöksi.