Kuvataidekurssit

”Maalaamiseen liittyy yllättävän paljon kokkaamista: keittämistä ja kemiaa”, toteaa Tero.

Haluatko kehittää taiteellista ilmaisuasi värien sekoittamisessa ja väri-ilmaisussa? Onko sinulla tiedossa porukka, joka olisi innostunut viivan voimasta? Annan yksityisopetusta ja järjestän pienryhmä muotoista opetusta eri teemoista ja tekniikoista. Tule yksin tai kokoa pienryhmä (6-7 osallistujaa) kurssille, joka räätälöidään tarpeisiin ja aikatauluihin sopivaksi. Yhden kurssin laajuus on 20 oppituntia. Yleensä opetus tapahtuu klo 16 jälkeen tai viikonloppuisin. Järjestän tarvittaessa pidemmälle ehtineille myös pitkäkestoisia kursseja välitehtävineen.

Peruskurssin hinta on 350€ / henkilö sisältäen kahvin sekä pientä purtavaa. Kurssit järjestetään idyllisessä, keltaisessa kivitalossa Vartiokylässä Helsingissä, Linnanherrankuja 4, (Valkoisen Ristin talo)

Järjestän myös ulkomaille suuntautuvia kuvataidematkoja. Matkoilla tutustutaan taiteeseen sekä piirretään ja maalataan opastuksellani. Jos olet kiinnostunut matkasta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Kurssitarjotin

Löydä auringon värit paletille! Elämyksellinen maalausmatka Espanjan Mijaksen maisemiin ja valoon 1. -7.4.2018

Lähde kuvataiteilija, taidepedagogi Tero Annanollin viikon mittaiselle, intensiiviselle taidekurssille. Kurssilta saat taatusti onnistumisen iloa: käytännön vinkkejä kuvantekemiseen, maalausharjoituksia ja -retkiä, itsenäistä työskentelyä ja yhteisiä keskustelutuokioita. Kurssin päätteeksi kootaan yhdessä näyttely! Työskentelyä inspiroi Mijaksen ympäristö ja upeat retkikohteet.

Kurssipaikka: Centro de Artes idyllisessä Mijaksen vuoristokylässä, vaikuttava Ronda, Malagan kasvitieteellinen puutarha sekä Picasso -museo.
Majoitus: Mijaksessa/Fuengirolassa yksityis-/hotellimajoitus riippuen ryhmän koosta

Matkustus: lennot hankitaan omatoimisesti tai matkatoimiston kautta.

Kustannukset:

Taidekurssi retkineen 650€

Majoitus 300-400€/hlö 2 hengen huoneessa paikasta riippuen

Suorat lennot 350-450€ Helsinki-Malaga-Helsinki

Mahdollisuus ohjattuun aamu- ja iltavenyttelyyn, intialaiseen päähierontaan rentoutusohjaaja Saija Nirosen johdolla
Maalausmateriaalit, ruuat, juomat, majoitus- ja matkakustannukset, hieronnat jokainen maksaa itse.

Innostu ja ilmoittaudu heti!

Tarjous: Ota kaveri mukaan, saatte 10% alennuksen 31.1. mennessä

Ilmoittaudu

21.-23.4.2017  pe klo 17-21, la klo 9-17, su klo 10-17
Viimeinen ilmoittautumispäivä 7.4.

Nopeita vaikutelmia merellisestä Helsingistä. Opi tekemään nopeita impressioita ohi kiitävästä hetkestä keväisessä Helsingissä. Kurssi muodostuu luennoista ja retkistä luontoon.

Ilmoittaudu

24.-26.3.2017 pe klo 17-21, la klo 9-17, su klo 10-17
Viimeinen ilmoittautumispäivä 10.3.

Tutustu ja opi piirtämään erilaisille materiaaleille erilaisissa tiloissa. Kurssilla teemme nopeita luonnospiirustuksia, käsi varalta. Kurssi sisältää myös itsenäisesti toteutettavia tehtäviä mm. teemaan liittyvästä aiheesta. Teemme kurssin aikana opintoretken.

Ilmoittaudu

31.3.-2.4.2017 pe klo 17-21, la klo 9-17, su klo 10-17
Viimeinen ilmoittautumispäivä 17.3

Maalauskurssilla tutustutaan impressionistien väriajatteluun ja sommitteluun. Millaisia aiheita tai kohteita impressionistit valitsivat? Mitä aiheet voisivat olla nykyhetkeen päivitettynä? Kurssilla työskennellään sekatekniikalla paperipohjalle.

Ilmoittaudu

10.-12.3.2017 pe klo 17-21, la klo 9-17, su klo 10-17
Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.2.

Onko sinulla taidehistoriasta esikuva, jonka viivan jälkeä ihailet? Haluaisitko ymmärtää mestarin työskentelyn lähtökohtia? Tutustut mestarin taustaan, aikakauteen ja hänen tapaansa työskennellä. Teet taidekuvajäljennöksen valitsemastasi taideteoksesta. Toteutat oman tulkintasi mestarin tyylillä, mutta sinun käden jäljellä! Toteutustapa perustuu viivaan paperille tai kankaalle.

Ilmoittaudu

7.-9.4.2017 pe klo 17-21, la klo 9-17, su klo 10-17
Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.3.

Teemaa lähestytään kuvan rakentamiseen liittyvien luentojen kautta. Tutustumme myös värihahmotukseen ja sommittelun keskeisiin periaatteisiin sekä perspektiivioppiin. Ne ovat maalauksen rakennuspalikoita ja virikkeitä maalarille.

Ilmoittaudu

Ovatko värit sammuneet akvarelleistasi? Opit maalaamaan akvarellitekniikalla pienten harjoitusten avulla. Tutustut erilaisiin pohjamateriaaleihin sekä tekniikoihin. Oikeat välineet ja laadukkaat materiaalit takaavat onnistumisesi!

Mitä tarkoittaa värioppi entä väriympyrä? Millainen on värin kieli ja symboliikka? Haluatko maalaukseesi kirkkaat värit? Miten sekoitat havaitsemasi värin? Näitä harjoittelemme kurssin aikana.

Mallipiirustuksessa tutustutaan eri kuvaamisen tapoihin piirtää elävää mallia: mittasuhteisiin, erilaisiin piirtimiin ja havaintomenetelmiin. Tekniikkana kurssilla käytetään hiiltä, lyijykynää ja conte liitua paperille.

Miten väriajattelu ohjasi impressionistien työskentelyä ja maalattavia aiheita? Millaisen pohjasävyn he valitsivat? Miten impressionistit käyttivät väriympyrää? Näistä elementeistä rakennetaan värikylläinen maalaus.

Tutustutaan erilaisiin maalauspohjiin sekä tehdään itse erilaisia pohjusteita. Etsitään omaan ilmaisuun sopivaa maalauspohjaa. Miltä tuntuisi sekoittaa sahanpurua pohjusteeseen tai maalata freskomaiselle pohjalle? Kurssilla maalataan myös itsevalmistetuille pohjille.

Etkö löytänyt itsellesi sopivaa kurssia?

Ota rohkeasti yhteyttä, suunnitellaan se yhdessä.