Kuvataidekurssit

”Maalaamiseen liittyy yllättävän paljon kokkaamista: keittämistä ja kemiaa”, toteaa Tero.

Haluatko kehittää taiteellista ilmaisuasi värien sekoittamisessa ja väri-ilmaisussa? Onko sinulla tiedossa porukka, joka olisi innostunut viivan voimasta? Annan yksityisopetusta ja järjestän pienryhmä muotoista opetusta eri teemoista ja tekniikoista. Tule yksin tai kokoa pienryhmä (6-7 osallistujaa) kurssille, joka räätälöidään tarpeisiin ja aikatauluihin sopivaksi. Yhden kurssin laajuus on 20 oppituntia. Yleensä opetus tapahtuu klo 16 jälkeen tai viikonloppuisin. Järjestän tarvittaessa pidemmälle ehtineille myös pitkäkestoisia kursseja välitehtävineen.

Peruskurssin hinta on 350€ / henkilö sisältäen kahvin sekä pientä purtavaa. Kurssit järjestetään idyllisessä, keltaisessa kivitalossa Vartiokylässä Helsingissä, Linnanherrankuja 4, (Valkoisen Ristin talo)

Järjestän myös ulkomaille suuntautuvia kuvataidematkoja. Matkoilla tutustutaan taiteeseen sekä piirretään ja maalataan opastuksellani. Jos olet kiinnostunut matkasta, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä

Kurssitarjotin

Yli 12-vuotiaiden kuvataidekurssi 195€ sisältäen alv 24%

Tarunhohtoisen Kotojärven rannalla kohoaa 1892 rakennettu Kotojärven kartano. Historiallinen ympäristö tarjoaa inspiraatiota ja kohteita nuorille taiteen tekijöille. Haluatko kehittää omaa käden jälkeä monipuolisesti mestarikurssilla? Taidekurssia ohjaa pedagogisesti ansioitunut opettaja ja kuvataiteilija Tero Annanolli.

Mestarikurssilla opetellaan luonnoskirjan käyttöä, viivan muotoja ja värien sekoittamista. Kesäkurssin aiheet löytyvät kartanonympäristöstä. Tekniikkana käytetään piirustus- ja vesiohenteisiavärejä. Päätteeksi ripustamme Mestarit-näyttelyn kartanon aittaan ja pidämme avajaiset!

Kurssille otetaan oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä, joten huomioithan että kurssipaikka on saatu vasta silloin kun olet saanut asiasta varmistuksen sähköpostitse tai puhelimitse. Lähetämme kesäkurssille ilmoittautuneille kurssikirjeen.

Kurssipaikan peruuttaminen on tehtävä 10 vrk ennen kurssin alkua, muuten veloitamme puolet kurssista. Hinnat sisältävät opetuksen, kaikki kurssilla käytettävät materiaalit. Kurssilaisille on neuvoteltu edullinen buffet-lounas kartanon ravintolaan 35€ (ma-pe)

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Art Annanolli Oy, tannanolli@gmail.com, puhelin 044-3021246

Kotojärven tila & tapahtuma, Käyntiosoite: Kotojärventie, 07150 Laukkoski, www.kotojarventila.fi

Ilmoittaudu

Tule mukaan Tero Annanollin johtamalle elämykselliselle taidematkalle aurinkoiseen Portugaliin. Hae inspiraatiota taidetyöskentelyyn tai aloita maalausprosessi. Asumme suomalaisen Virpi Oliveiran omistamassa ihastuttavassa Casa do Valle -hotellissa ja saamme tutustua lähemmin portugalilaiseen elämänmenoon kauniissa vuoristoisessa maisemassa. Päivien aikana luomme omaa taidettamme Teron ohjauksessa eri paikoissa ja matkan lopuksi tutustumme vielä Lissaboniinkin.

Huikeaa elämystä itse luoden!

Matkaohjelma

22.9. lauantai | Kohti Portugalia 
Aamulento Lissaboniin TAP Portugalin lennolla 07.00-09.55. Bussikuljetus Sintraan ja Casa do Valle hotelliin. Sisään kirjaudutaan hotelliin. Yhteinen tervetulohetki lounaan ja skoolauksen merkeissä. Tero kertoo seuraavien päivien kulun ja mitä tulee tapahtumaan. Iltapäivä omaa aikaa tutustua alueeseen, lähteä kaupungille, ottaa vaikkapa hieronta hotellilla, saunoa tai uida uima-altaassa (ennakkovarauksesta). Yhteinen illallinen noin 1km päässä hotellilta, kävellään yhdessä.

23.9. sunnuntai | patikoiden ja maalaillen 
Aamiainen hotellissa. Tänään ohjelmassa on taiteen täytteinen patikointi päivä läheisillä luontopo-luilla. Otamme luonnosteluvälineet mukaan, lähdemme kuljetuksella vuoristoon oppaan kanssa. Patikoimme upeissa vanhan luostarin maisemissa, pysähdymme välillä luonnostelemaan, jatkam-me patikointia ”peikkometsässä”, nautimme picnic lounaan ja piirrämme taas. Palaamme iltapäi-vällä hotellille ja ilta vapaa ohjelmasta.

24.9. maanantai | taideopetusta hotellin puutarhassa 
Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin puutarhaan pystytettyyn taidetelttaan jatkamaan teoksi-amme Teron opastuksella. Lounastauko omakustanteisesti päivän aikana. Illalliselle kokoonnumme yhteen läheiseen ravintolaan kävelymatkan päähän.

25.9. tiistai | taidetta ja rantahietikkoa 
Aamiaisen jälkeen lähdetään rannalle, taidevälineistö mukanamme. Kuljemme bussilla opas muka-namme ja vietämme päivän rannalla. Nautimme lounaan yhdessä kalaravintolassa. Palaamme il-laksi takaisin hotellille, jolloin on taas omaa aikaa tehdä mitä itse haluaa.

26.9. keskiviikko | Sintra Pena Castle Art
Aamiainen hotellissa. Patikoimme noin 9 km ylös vuoren päälle Pena Palace linnaan (isossa kuvas-sa). Sintran ykköskohde on näyttävä ja värikäs palatsi sekä sitä ympäröivä hulppea puutarha. Vä-rikäs linna rakennettiin tarkoituksella huomiota herättäväksi, sillä sen haluttiin näkyvän kaikista puiston kolkista. Myös puutarha on upea. Taidevälineistön ollessa mukana, maalaamme patikoinnin aikana Teron ohjeiden mukaisesti. Nautimme picnic-lounaan päivän aikana. Palaamme illan suussa hotellille.

27.9. torstai | Lissabon
Aamiaisen jälkeen laukkumme pakattuina check-out hotellista. Lähdemme junalla kohti Lissabonia (noin 700m asemalle). Lissabonissa meitä on vastassa suomenkielinen opas, jonka kanssa näem-me ja koemme tämän Portugalin pääkaupungin. Kierroksen jälkeen on vapaa-aikaa ostoksille, kahville, välipalalle… Illan suussa noin klo 19.00 tapaamme taas sovitussa paikassa yhteiselle illalli-selle, jossa voimme vielä summata yhdessä viikon tapahtumat. Tällä välin matkalaukkumme mat-kustaa Sintrasta luoksemme ja kun illallinen on nautittu, autot noutavat myös matkalaiset lento-kentälle. Yölennolle on hyvä varustautua mukavilla vaatteilla, korvatulpilla ja silmälapuilla. TAP len-to lähtee 23.25 kohti Helsinkiä.

28.9. perjantai | saavutaan Helsinkiin aamulla klo 06.00

TAP Portugalin lennot:
22.9. TP791 Helsinki – Lissabon 07.00-09.55
27.9. TP792 Lissabon – Helsinki 23.25-06.00+1 (perillä 28.9. aamulla)

Majoitus : Casa Do Valle
R. Paderna 5, 2710-604 Sintra
Casa do Valle sijaitsee Sintran historiallisessa keskustassa, jota ympäröi Sintra-Cascaisin luonnonpuisto. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä on erilaisia kahviloita, baareja ja ravintoloita. Hieman suuremmissa superior-huoneissa on terassi, laadukkaissa standard-huoneissa on parveke. Kaikissa huoneissa on oma suihkullinen wc, hiustenkuivaaja, puiset lattiat, tilavat kaapit, pieni jääkaappi, leivänpaahdin ja vedenkeitin (kahvia & teetä) Hyvä Wi-Fi.

Maksuehto
Ennakkomaksu 300 € / hlö vkon kuluessa varauksesta
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua = 10.8.2018

Ryhmästä poikkeaminen
Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkavakuutus
Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuutusta peruutusturvalla.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla verkkokaupassa tai sähköpostilasku
Verkkokaupan puolella voi helposti maksaa matkan luottokorteilla. Myös sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetetään sähköpostitse linkki, jota seuraamalla luottokorttimaksu onnistuu vaivattomasti. Verkkokaupassa käyvät yleisimmät kortit (Visa, MasterCard, Diners tai Amex). Veloituksesta ei tule erillistä palvelumaksua.

Hinnat perustuvat 6.3.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 12. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Ilmoittaudu

Löydä auringon värit paletille! Elämyksellinen maalausmatka Espanjan Mijaksen maisemiin ja valoon

Lähde kuvataiteilija, taidepedagogi Tero Annanollin viikon mittaiselle, intensiiviselle taidekurssille. Kurssilta saat taatusti onnistumisen iloa: käytännön vinkkejä kuvantekemiseen, maalausharjoituksia ja -retkiä, itsenäistä työskentelyä ja yhteisiä keskustelutuokioita. Kurssin päätteeksi kootaan yhdessä näyttely! Työskentelyä inspiroi Mijaksen ympäristö ja upeat retkikohteet.

Kurssipaikka: Centro de Artes idyllisessä Mijaksen vuoristokylässä, vaikuttava Ronda, Malagan kasvitieteellinen puutarha sekä Picasso -museo.
Majoitus: Mijaksessa/Fuengirolassa yksityis-/hotellimajoitus riippuen ryhmän koosta

Matkustus: lennot hankitaan omatoimisesti tai matkatoimiston kautta.

Ilmoittaudu

Nopeita vaikutelmia merellisestä Helsingistä. Opi tekemään nopeita impressioita ohi kiitävästä hetkestä keväisessä Helsingissä. Kurssi muodostuu luennoista ja retkistä luontoon.

Ilmoittaudu

Tutustu ja opi piirtämään erilaisille materiaaleille erilaisissa tiloissa. Kurssilla teemme nopeita luonnospiirustuksia, käsi varalta. Kurssi sisältää myös itsenäisesti toteutettavia tehtäviä mm. teemaan liittyvästä aiheesta. Teemme kurssin aikana opintoretken.

Ilmoittaudu

Maalauskurssilla tutustutaan impressionistien väriajatteluun ja sommitteluun. Millaisia aiheita tai kohteita impressionistit valitsivat? Mitä aiheet voisivat olla nykyhetkeen päivitettynä? Kurssilla työskennellään sekatekniikalla paperipohjalle.

Ilmoittaudu

Onko sinulla taidehistoriasta esikuva, jonka viivan jälkeä ihailet? Haluaisitko ymmärtää mestarin työskentelyn lähtökohtia? Tutustut mestarin taustaan, aikakauteen ja hänen tapaansa työskennellä. Teet taidekuvajäljennöksen valitsemastasi taideteoksesta. Toteutat oman tulkintasi mestarin tyylillä, mutta sinun käden jäljellä! Toteutustapa perustuu viivaan paperille tai kankaalle.

Ilmoittaudu

Teemaa lähestytään kuvan rakentamiseen liittyvien luentojen kautta. Tutustumme myös värihahmotukseen ja sommittelun keskeisiin periaatteisiin sekä perspektiivioppiin. Ne ovat maalauksen rakennuspalikoita ja virikkeitä maalarille.

Ilmoittaudu

Ovatko värit sammuneet akvarelleistasi? Opit maalaamaan akvarellitekniikalla pienten harjoitusten avulla. Tutustut erilaisiin pohjamateriaaleihin sekä tekniikoihin. Oikeat välineet ja laadukkaat materiaalit takaavat onnistumisesi!

Mitä tarkoittaa värioppi entä väriympyrä? Millainen on värin kieli ja symboliikka? Haluatko maalaukseesi kirkkaat värit? Miten sekoitat havaitsemasi värin? Näitä harjoittelemme kurssin aikana.

Mallipiirustuksessa tutustutaan eri kuvaamisen tapoihin piirtää elävää mallia: mittasuhteisiin, erilaisiin piirtimiin ja havaintomenetelmiin. Tekniikkana kurssilla käytetään hiiltä, lyijykynää ja conte liitua paperille.

Miten väriajattelu ohjasi impressionistien työskentelyä ja maalattavia aiheita? Millaisen pohjasävyn he valitsivat? Miten impressionistit käyttivät väriympyrää? Näistä elementeistä rakennetaan värikylläinen maalaus.

Tutustutaan erilaisiin maalauspohjiin sekä tehdään itse erilaisia pohjusteita. Etsitään omaan ilmaisuun sopivaa maalauspohjaa. Miltä tuntuisi sekoittaa sahanpurua pohjusteeseen tai maalata freskomaiselle pohjalle? Kurssilla maalataan myös itsevalmistetuille pohjille.

Etkö löytänyt itsellesi sopivaa kurssia?

Ota rohkeasti yhteyttä, suunnitellaan se yhdessä.