Kuvataiteen kaikki salat - Napolinlahti 18.-25.9.2022

Kuvataiteen kaikki salat -matkasarja vie Sorrentoon Napolinlahdelle.  Matka on ainutlaatuinen, sillä se tarjoaa parhaan asiantuntemuksen tekijöille ja kokijoille. Matkalla käydään upella Caprin saarella, Napolissa ja Pompejissa.

Opettajana maalauskurssilla toimii arvostettu kuvataiteilija Tero Annanolli (TaM). Taiteen ystäville, jotka itse eivät maalaa, tarjoutuu tämän viikon aikana tilaisuus tutustua taiteentukija Liisa Väisäsen (FT) johdolla taiteen katselemisen saloihin. Poikkeuksellisen taidematkasta tekee sen, että tekijät ja katsojat kohtaavat keskusteluissa ja kuvan äärellä.

Taide on nimittäin kieli ja sitä voi oppia samoin kuin mitä tahansa kieltä. Tutustumme taiteen kieleen sekä museoissa että luennoilla.

Matka on tarkoitettu sinulle, joka olet aloitteleva taiteentekijä tai -katselija. Jos olet kokeneempi kuvan tekijä, saat tältä matkalta uutta inspiraatiota ja välineitä omaan työskentelyyn. Luot oman tulkintasi italialaisesta maisemasta. Taidematkalla tutustumme nopeaan luonnostelutekniikkaan ja ulkoilmamaalaukseen. Kurssi rakentuu teema-luennoista, intensiivisistä työskentelyhetkistä ja yhteisistä keskustelutuokioista.

Taidekurssi huipentuu Pop Up -näyttelyyn Sorrentossa!

Elämyksellinen taidekurssi® on rekisteröity tavaramerkki ja sille on myönnetty Design from Finland -merkki

Ilmoittaudu

Alustava matkaohjelma:

18.9. sunnuntai
Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla. Tapaatte Tero Annanollin lähtöportilla. Liisa Väisänen on ryhmää vastassa tuloaulassa. Kentältä lähdemme bussilla kohti   etelää ja noin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Sorrentoon. Majoittuminen.  Hotelli La Pergola *** (paikallinen luokitus ****) Majoittumisen jälkeen nautimme illallista. Taidekurssin vetäjät Tero Annanolli ja Liisa Väisänen esittäytyvät, tutustuminen muihin ryhmäläisiin ja jako pienryhmiin.

19.9. maanantai Sorrento
Aamiainen.Kokoontuminen hotellin kokoustilaan, jossa Liisa pitää katsauksen taidehistoriaan. Yhteisen luennon jälkeen Tero antaa maalareille vinkkejä luonnosteluun, kuvan rakentamiseen sekä opastaa yllättävään ja toimivaan piirustustekniikkaan. Lähdemme yhdessä tutustumaan Sorrenton kauniisiin puistoihin. Villa Communalen puisto on rakennettu 1800-luvun lopussa ja se päättyy jyrkänteellä sijaitsevalle terassille, josta avautuvat huikeat maisemat merelle. Maalarit jäävät Teron ohjauksessa luonnostelemaan merimaisemia. Liisa jatkaa toisen ryhmän kanssa kävelykierrosta Sorrentossa tutustuen sen kirkkojen taideaarteisiin ja arkkitehtuuriin. Molemmille ryhmille pizzalounas päivän aikana.

20.9. tiistai Capri Aamiainen. Taidekurssin kohokohta on huikea Napolinlahden suulla sijaitseva Caprin saari, joka on kauneudellaan inspiroinut taiteilijoita kautta aikojen. Muun muassa Ellen Thessleff maalasi täällä. Retken aikana näemme hänen kuvaamaansa maisemaa.  Kuljetus Marina Piccolan satamaan, josta kantosiipialus kuljettaa suoraan Caprille. Ajamme pikkubussilla serpentiinitietä pitkin Anacaprin kylään. Vieraillemme tunnetun ruotsalaisen lääkärin Axel Münthen kotimuseossa, Villa San Michelessa. Villan ihastuttavasta puutarhasta avautuvat maisemat ovat henkeäsalpaavat, jolloin luonnoskirjalle on taas käyttöä. Anacaprilta pikkubussit tuovat takaisin itse Caprin keskustaan. Teemme vielä yhdessä kävelyretken Augustuksen puutarhoille, josta näkyvät saaren tunnusomaiset kivijärkäleet eli faraglionit. Sinulla on jälleen omaa aikaa omistautua näkymien ikuistamiseen. Paluu kantosiipialuksella takaisin Sorrentoon. Lounas retken aikana.

21.9. keskiviikko Sorrento
Aamiainen. Kokoonnumme hotellin kokoustilaan, jossa Liisa pitää luennon koko ryhmälle ja Tero kertoo, miten saat kuvasta uskottavan ja mielenkiintoisen, miten yhdistää eri piirustus– ja maalaustekniikoita ja kuinka paljon pohjan muoto voi vaikuttaa kuvan onnistumiseen. Teron ryhmä jatkaa omien, jo tehtyjen luonnosten pohjalta aktiivista työskentelyä ulkosalla.    Liisan ryhmä vierailee Sorrentossa Ellen Thessleffin vakiopaikkaan vanhaan luostariin kunnostettuun hotelliin Cocuemellaan. Lounas omakustanteisesti päivän aikana. Yhteinen illallinen hotellilla.

22.9. torstai Pompeji
Aamiaisen jälkeen kokoonnumme kokoustilaan noin tunniksi, jolloin Tero opastaa miten yhdistää nopeaan luonnostelutekniikkaan värejä, miten värit syntyvät sekä mikä merkitys on valolla ja varjolla maalauksessa. Koko ryhmä lähtee bussilla retkelle Pompejin vaikuttavaa satamakaupunkiin, jonka Vesuvius purkautuessaan v. 79 jKr. hautasi alleen ja jätti vuosisatojen ajaksi unholaan. Nyt tämä roomalaisesta elämästä 2000 vuotta sitten hyvän kuvan antava rauniokaupunki on kaivettu esiin ja teemme siellä kävelyretken halki hallintoaukioiden eli foorumin, poiketen kylpylöissä ja patriisihuviloissa. Teron ryhmä valitsee Pompejissa haluamansa maiseman ja luonnostelee Teron johdolla. Sillä välin Liisa kiertää ryhmän kanssa aluetta katsellen Pompejin taideaarteita. Lounas päivän aikana. Paluu takaisin Sorrentoon.

23.9. perjantai Napoli
Aamiaisen jälkeen koko ryhmä lähtee retkelle Napoliin, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintölistalla. Spaccanapoli on Napolin vanha, kreikkalaisajalta peräisin oleva kuuluisa pääkatu, joka huokuu aitoa eteläisen Italian tunnelmaa.  Kaksi kilometriä pitkä suora katu kuhisee elämää ja on täynnä kahviloita, kauppiaita ja puoteja. Vierailemme Capodimonten linnakkeen sisällä sijaitsevassa taidemuseossa, joka on yksi Italian suurimpia. Esillä on teoksia mm. tunnetuimmilta italialaisilta maalareilta kuten Botticelli, Bellini ja Tizian. Yhteinen lounas, jonka jälkeen vieraillaan nykytaiteen museo MADRE’ssa. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi kokoelmissa on mm. kansainvälisesti tunnettujen taiteilijoiden teoksia kuten Jeff Koonsin, Damien Hirstin, Anish Kapoorin sekä Gilbert ja Georgen teoksia. Teron ryhmä voi luonnostella joko museossa sisällä tai ulkosalla. Kuljetus takaisin Sorrentoon.


24.9. lauantai Pop Up -näyttely
Aamiainen. Maalarit ripustavat Pop Up-näyttelyn hotellin aulaan. Näyttely on esillä noin kolme tuntia, jonka jälkeen kokoonnumme vaihtamaan ajatuksia taiteesta ja sen merkityksestä ihmisille. Pohdimme, mitä näemme? Symposiumin vetäjinä Liisa  ja Tero. Läksiäisillallinen.

25.9. tiistai  Aamiainen. Aamupäivä vapaata aikaa. Lähtö hotellista kohti Napolin lentoasemaa. Lufthansan lento lähtee Napolista. Jatkolennolla Münchenistä ja saapuminen Helsinkiin.

Hinta (muutokset mahdollisia)        
25 henkilöä                                   20 henkilöä
2095 €/hlö/2h huoneessa          2225 €/hlö/ 2h huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 435 euroa

Hintaan sisältyy
- Lufthansan lennot Helsinki – München – Napoli – München – Helsinki turistiluokassa
-  23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa
- 7 yön majoitus mainitussa hotellissa
- kuljetukset tilausbussilla ohjelman mukaan
- 7 aamiaista, 4 lounasta ja 3 illallista. Lounaisiin ja illallisiin sisältyy vesi ja lasi viiniä
- kokoustila luentoja, ohjeistuksia ja Pop Up-näyttelyä varten
- retket Caprin saarelle, Pompejille ja Napoliin
- sisäänpääsymaksut Villa San Micheleen, Augustuksen puutarhaan, Pompejille, Capodimonten museoon, MADRE -museoon
- Tero Annanollin ja Liisa Väisäsen luennot ja ohjaukset. Maalaamiseen varattu 20 h.
- kuulokkeet Pompejin retkellä, Capodimonten ja MADREn museoissa
- lentokenttäverot, paikalliset verot ja maksut sekä arvonlisävero

Maalauskurssille osallistuvien mukaan otettavat tarvikkeet. Tarkemmat ohjeet lähempänä ajankohtaa:

- retkimaalausteline
- luonnosteluvälineet
- maalauspohja
- vesiohenteiset värit, akryylivärit, öljyvärit
- sään mukaiset maalausvaatteet

Lähde mukaan elämyksellliselle taidematkalle!

Ilmoittaudu


Ilmoittaudu

Yhteystiedot

Tero Annanolli
tannanolli(at)gmail.com+358 44 3021 246