Art Annanolli uutiskirje 2023

Ajatuksia ja suunnitelmia vuodelle 2023

Vanha vuosi jäi taakse. Jos katson mennyttä vuotta 2022, voisin tiivistää sen kahteen merkittävään asiaan ja tapahtumaan. Löysin uuden, isomman ateljeen, jonka remontoin näköisekseni. Nyt voin tarjota sinulle espressot persoonallisessa salongissa ja showroomissa. Toinen merkittävä asia oli elämyksellisen taidematkan toteutuminen Sorrentoon yhdessä FT Liisa Väisäsen kanssa. Taidematka oli huikea kokemus sekä kuvantekijöille, katsojille että meille ohjaajille. Korona-aika on aikeuttanut taidematkojen toteuttamista rajoituksineen sekä lehtoyhtiöiden ja hotellien pitkien varausvahvistusaikojen myötä.

Vuoteen 2023 Ukrainan sota luo syviä varjoja eikä energiakriisikään sitä valaise. Tähän teemaan liittyen aloitan myös vblogin yhdessä muusikko, elokuvaohjaaja Lukas Stasevskij kanssa ympäristön vaikutuksesta taiteen tekemiseen. Toisaalta taiteen tekemiseen tarvitaan rosoa, joka sytyttää kauneuden. Näistä elementeistä syntyvät myös maalaukseni Albert Edelfeltin museon 140- juhlavuoden näyttelyyn. – Taiteilijana tunnistan yhteneväisyyksiä omassa ja Edelfeltin työskentelytavoissa: jatkuvan kauneuden etsinnän, tradition hienovireisen yhdistämisen nykyhetkeen ja sen riittämättömyyden tunteen, kun kokee, että aikaa on liian vähän ja omat vaatimukset taiteilijana ovat aina askeleen edellä.

Tämän vuoden taidekurssien ja taidematkojen teemoissa näkyy Edelfeltin tapa maalata ja yhdistää asioita. Taidekursseilla tutustutaan öljy-akryylitekniikkaan. Taidematkalla kuljetaan Edelfeltin käden jäljillä orientalismin pyörteissä Espanjan Sevillassa ja Rondassa. Uutena kokonaisuutena järjestän kritiikki-iltoja kuvantekijöille niin etänä kuin livenä. Viime vuoden tapaan teen räätälöityjä taidekursseja, annan yksityisopetusta, teen näyttelyiden jurytyksiä, toteutan tapahtumien taiteellisia kokonaisuuksia (vuonna 2022 ilmailun, muotoilun ja taiteen tapahtuma Presidentti terminaalissa Helsinki-Vantaan lentokentällä, vuonna 2023 uuden Porschen sisätilojen taiteelllinen toteutus). Minulta voi hankkia lahjaksi lahjakortin Elämykselliselleen Taidepajaan. Tarjoan myös välineitä organisaation kehittämiseen niin Luovuuspajan kuin luovuuteen liittyvien puhekeikkojen muodossa. Muotokuvia teen omalla, osallistavalla tekniikallani. Lapsi-muotokuvat ovat lähellä sydäntäni, teen tilaustöitä ja otan myös tilauksia vastaan. Tehdään sinulle oman näköinen ja kokoinen maalaus!

Toivotan sinulle Luovaa vuotta 2023! Nähdään taidepajoissa tai taidematkoilla tai espressolla ateljeessani Nikkilän entisessä mielisairaalassa.

Alla kootusti tietoa taidekursseista- ja näyttelyistä. Löydät niitä vielä lisää kotisivuiltani:

Elämykselliset taidekurssit ja matkat

·       Struktuuripohjat maalauksessa 17.-18.2. Helsinki

·       Albert Edelfeltin käden jäljillä 28.-29.4. (Helsinki) sekä 13.5. (Porvoo)

·       Albert Edelfeltin käden jäljillä 9.–10.6. (Tampere) sekä 18.6. (Porvoo)

·       Puuttuuko taideteoksesta jotakin, jota et itse löydä tai huomaa? Kritiikki-illat (3 kertaa) toteutetaan lähtökohtaisesti Zoom:lla niin maanantaisin kuin keskiviikkoisin 1.2.-30.4.2023 klo 18–20.00. Live-tapaaminen järjestetään Sipoossa erikseen sovittuna ajankohtana ja striimataan etäosallistujille.

·       Kuvataiteen kaikki salat – Ronda ja Sevilla Albert Edelfeltin jalan jäljissä 15. – 22.5.2023, yhdessä Liisa Väisäsen kanssa. Vielä ehtii ja mahtuu mukaan! Huomioithan lyhyen ilmoittautumisajan 14.2. mennessä!

·       Kartanot & Niityt taiteessa 3.-9.7.2023, Rakvere

·       Maiseman salat - Mestarikurssi Kuressaaressa 9.-16.7.2023