Ilon kautta, luontoa aistien

Jos Tero Annanollin mukaan kuvataidetta tekee liian raskaasti, niin se alkaa näkyä jäljessä. Työnjäljestä katoaa ajattomuus, iloisuus ja keveys. Silloin myös oma ajattelu supistuu.

Tero Annanollille luonto on aiheiden ja inspiraation lähteenä erityisen tärkeä. Usein hän tutkii taiteessaan taidehistorian vaikutusta nykyhetkeen.
– Liikun ja kävelen paljon uusissa ympäristöissä eri vuoden-, ja vuorokauden aikoina. Aistin luontoa. Minuun vaikuttavat tuoksut, äänet, maut, valo aamuvarhaisella, illalla tai sateen jäljiltä. Asumme Sipoossa. Metsä alkaa takapihalta.

Siellä näen, miten valo siilautuu sekä miten luonto ja sen värimaailma muuttuu. Näen, kuinka Sipoonjoelle tulee usva ja se alkaa levittäytyä pikku hiljaa, kuinka maaperä alkaa tuoksua syksyn viileydessä sekä kevään ja kesän lämmössä. Se on vahva aistimus. Näin kuvaa suhdettaan luontoon Kokkolassa syntynyt 45-vuotias kuvataiteilija Tero Annanolli.

Luonto purkautui mielenkiintoisella tavalla Tero Annanollin yrityksen Art Annanolli Oy:n ja Radisson Blu Plazan keittiöpäällikkö Simo Räsäsen yhteistyön tuloksena syntyneeseen Miehen elämää –taidemenunäyttelyyn. Alkusyksyn näyttelyssä he yhdistivät Sipoonkorven villiyrttien väriloiston ja ruoan yhtenäiseksi, elämykselliseksi kokonaisuudeksi. Menu oli rakennettu väriympyrän värisävyjen mukaan. Ruokailija saattoi maistaa värisävyt katsellessaan samalla ruoka-annosten maalauksia edessään...

Yhteystiedot