Leonardo da Vincin maalauksellinen maailma 30.4.- 4.5.2024

LEONARDO DA VINCIN MAALAUKSELLINEN MAAILMA

Leonardo da Vinci oli maalaustaiteenkin suuri nero. Hän oli kotoisin Vincin kylästä, opiskeli Firenzessä ja teki uraansa monen vuoden ajan Milanossa. Matkalla Milanossa ja Milanon lähiseuduilla tutustumme Leonardon maalaukseen ja maalaustekniikkaan sekä paikkoihin, joissa hän maalasi. Matkalla voivat osallistua sekä maalarit että Leonardon taiteen ihailijat. Maalareita ohjaa taidepedagogi ja taiteilija Tero Annanolli. Taiteen katselijoita perehdyttää hänen taiteeseensa taiteentutkija Liisa Väisänen.

1.       Päivä saapuminen Milanon ja kuljetus Milanoon. Käynti Sforza-suvun linnassa, jossa näemme muun muassa Leonardon maalaamat freskot. Sen jälkeen käynti Santa Maria della Graziessa ihailemassa Leonardon viimeistä ehtoollista. Yhtinen kokoontuminen hotellin kokoustilassa, jossa esittäydytään ja puhutaan matkan tavoitteista.

2.       Pävä Aamulla Ambrosiaaninen museo, jossa näemme Leonardon teoksen: muusikko sekä hänen oppilaansa Luinin teoksia. Museossa on myös suuret kokolemat Leonardon piirroksia. Taiteen katselijat jatkavat Milnaon kierrostaan Breran museoon. Taiteilijat jäävät joko piirtämään Leonardon piirrsten perusteella tai siirtyvt Sforza suvun puistoon maalaamaan.

3.       Retki Adda- joen laaksoon, jossa Lonardo maalasi usein. Maalareille maalamista Leonardon maisemissa. Katsojille Adda joen ylitys Leonardin suunnitelemassa, ja yhä toiminnassa olevassa lautassa sekä kävely Leonardon luola Madonnan maisemissa.

4.       Aamulla retki Leonardon hiljattain löytyneeseen viinitarhaan: Vigna di leonardo . Hän sai sen palkinnoksi hallitsija Lodovico Sforzalta malattuaan viimieseen ehtoolllisen. Maalarit jäävät sinne maalaamaan, taiteen katselijat jatkavat matkaansa Naviglien alueelle katsoman Leonardon suunnittelemaa kanaalijrjestelmää.

5.       Päivä Aamusta hotellintiloissa symposium maalauksista. Kuljetus kentälle ja matka kotiin.

Huom! Matkustuspäivät ovat tarkentuneet, hotelli tarkentuu myöhemmin sekä matkan kokonaishinta!

Yhteystiedot